Методы измерения характеристик антенных систем и математической обработки данных / Անտենային համակարգերի բնութագրերի չափման և տվյալների մաթեմատիկական մշակման մեթոդներ - Ասատրյան, Դավիթ Գեղամի / Asatryan Davit (Ռադիոֆիզիկայի ԳՀԻ, 2001)
Развитие радиофизики, создание больших антенн, a также методов и современной аппаратуры для антенных измерений во второй половине 20-го века проходило под знаком интенсивного развития радиоастрономической науки и сверхдальней космической связи / Ատենախոսության նպատակն է անտենային համակարգերի բնութագրերի չափման, մոդելավորման, մշակման և վերլուծության նոր մեթոդների ստեղծումը և կիրառվող մեթոդների կատարելագործումը, հենվելով անտենային չափումների տեսության ու տեխնիկայի, մաթեմատիկական մեթոդների և հաշվողական տեխնիկայի ժամանակակից նվաճումների վրա
Ե.12.03 «Անտենաներ և գերբարձր հաճախականության սարքավորումներ», Ե.13.05 «Հաշվողական տեխնիկայի և մաթեմատիկական մեթոդների կիրառությունը գիտական հետազոտություններում» մասնագիտություններով տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ռադիոֆիզիկայի ԳՀԻ-ում ; Գիտական կոնսուլտանտ՝ Պ. Մ. Հերունի ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ի. Իվանյան, Հ. Բ. Մարանջյան, Ժ. Բ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Կոմետա» գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 35 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology; Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems