Հատիկային ու հանքային կերերի մանրիչի կատարելագործումը և պարամետրերի տեխնիկատեխնոլոգիական հիմնավորումը - Մազմանյան, Արամ Գրիգորի / Mazmanyan Aram (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2006)
Անասնապահության համար հանքային կերեր մանրացնող սերիական արտադրության մեքենա գոյություն չունի: Հատիկային կերեր մանրացնող մեքենաները հիմնականում բարձրարտադրողական են և փոքրածավալ աշխատանքների համար դրանց օգտագործումը տնտեսապես արդյունավետ չէ: Ինչպես բարձրարտադրողական, այնպես էլ նոր ստեղծված փոքրաչափ մանրիչները հանքային կերեր չեն կարողանում մանրացնել / в настоящее время фермерские животноводческие хозяйства. кроме традиционных кормов. измельчают и используют также минеральные корма (каменную соль, травертин. цеолит и т.д.). Однако. существующие серийные зернодробилки не измельчают минеральные корма
Ե.20.01«Գյուղատնտեսական արտադրության մեքենայացում և մեքենաներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Պ. Թարվերդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Շ. Մ. Գրիգորյան, Հ. Թ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Գյուղատնտեսության մեքենայացման և էլեկտրիֆիկացիայի գիտահետազոտական ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology