Физиологические аспекты влияния водного стресса (дефицита полива) на рост и развитие гибридов кукурузы (Zea mays L.) в условиях Караджа (Иран) / Եգիպտացորենի (Zea mays L.) տարբեր հիբրիդների աճի և զարգացման վրա ջրային սթրեսի (ոռոգման պակասի) ազդեցության ֆիզիոլոգիական ասպեկտները Քարաջի (Իրան) պայմաններում / Physiological aspect, water stress (deficitirrigation) on growth and development of maize (Zea mays) hybrids in Iran-Karaj - Հումայունի Հուման / Homayouni Houman (ՀՀ ԳԱԱ, 2014)
В настоящее время многие страны мира испытывают недостаток пресной воды как для обеспечения населения, так и для сельского хозяйства и промышленности / Եգիպտացորենի (Zea mays) տարբեր հիբրիդների աճի և զարգացման վրա ջրային դեֆիցիտի ազդեցության էկոլոգա-ֆիզիոլոգիական առանձնահատկությունների ուսումնասիրման նպատակով կատարվել են լաբորատոր և դաշտային հետազոտություններ / In order to study the eco-physiological aspects of deficit irrigation on the growth of corn (Zea maize) hybrids, laboratory and field researches were conducted
Գ.00.05 «Բուսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ բուսաբանության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Վ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Ս. Վարդանյան, Ռ. Կ. Սիմոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳՆ երկրագործության գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology