Վաղարշապատի վանքերը (պատմավիմագրագիտական ուսումնասիրություն) / Monasteries of Vagharshapat (historical-epigraphical research) - Հարությունյան, Արսեն Էդուարդի / Harutyunyan Arsen (ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ, 2013)
Հայոց հոգևոր կենտրոն Վաղարշապատի վանական հաստատությունների որմերի, ինչպես նաև հուշակոթողների՝ խաչքարերի ու տապանաքարերի վիմագրերը մինչ օրս ամբողջովին հավաքված ու հրատարակված չեն / Вагаршапат находился на территории исторической Армении, в провинции Арагацотна Айраратской губернии / Vagharshapat was situated in the province of Aragatsotn of state Ayrarat of historical Armenia
Է.00.03. «Հնագիտություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Գ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ս. Մաթևոսյան, Ն. Գ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԵՊՀ պատմության ֆակուլտետի հնագիտության և ազգագրության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History