Комплексная экспертная оценка дефектов медицинской помощи учетом возможности развития синдрома эмоционального выгорания / Բուժօգնության ցուցաբերման դեֆեկտների փորձագիտական համալիր գնահատականը՝ հաշվի առնելով հուզական իսպառ այրման համախտանիշի զարգացման հնարավորությունը / The complex expert estimate of medical care defects taking into consideration the probability of emotional burnout syndrome development - Հովսեփյան, Արգամ Նորայրի / Hovsepyan Argam (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2014)
В последние годы в мировой практике отмечается тенденция к увеличению количества комиссионных судебно-медицинских экспертиз (КСМЭ), связанных с ростом исков больных и их родственников в правоохранительные органы о ненадлежащем оказании медицинской помощи (MП) / Վերջին տարիներին նկատվող բուժօգնության ոչ պատշաճ ցուցաբերման դեպքերի աճը կլինիցիստների, դատական բժիշկների և իրավաբանների առջև դրել են մի շարք խնդիրներ, որոնք պահանջում են ոչ պատշաճ բուժօգնություն ստացած հիվանդների քանակի ավելացման ռիսկի հիմնական գործոնների խորը և համալիր ուսումնասիրություն / In recent years the growth of non-proper medical care cases put a range of problems against clinicians, forensic doctors and lawyers that require deep and complex study of main factors of the risk ofpatients number increase that received non-proper medical care
ԺԴ.00.17 «Հանրային առողջություն և առողջապահության կազմակերպում» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Մ. Մինասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Տեր-Գրիգորյան, Ս. Գ. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակեպություն՝ ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences