Գրավը որպես վարկային պարտավորությունների ապահովման միջոց - Եզեկյան, Արմեն Ռևիկի / Ezekyan Armen (Երևանի պետական համալսարան, իրավաբանական ֆակուլտետ, 2004)
Հետազոտության արդիականությունը կայանում է նրանում, որ գրավը հանդիսանալով քաղաքացիական իրավունքի կարևորագույն ինստիտուտներից և քաղաքացիաիրավական պարտավորությունների կատարման ապահովման գործնական լայն կիրառություն ունեցող առավել արդյունավետ միջոցներից մեկը, մինչև այժմ բավարար չափով չի ուսումնասիրված հանրապետության իրավագետների կողմից / Диссертационная работа посвящена проблеме залога как важного средство обеспечения кредитных обязательств
ԺԲ.00.03 «Քաղաքացիական իրավունք, առևտրային (կոմերցիոն) իրավունք, միջազգային մասնավոր իրավունք, ընտանեկան իրավունք, աշխատանքային իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊՀ իրավաբանական ֆակուլտետի քաղաքացիական իրավունքի ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Տ. Կ. Բարսեղյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ա. Նովոսյոլովա, Լ. Ա. Բաբալյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law