Հայ կնոջ իրավական վիճակի արտացոլումը վիմագրական և մատենագրական սկզբնաղբյուրներում / Female’s legal status reflection in manuscript and epigraphic sources - Սարգսյան, Քնարիկ Վանիկի / Sargsyan Knarik (ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ, 2008)
Ազգային պետության ստեղծման և ընտանիքի պահպանման գործում հսկայական դեր ու ներդրում ունի կինը / Диссертация посвящена изучению правового и социального положения женщин в средневековой Армении на основе фактов и свидетельств эпиграфических и летописных первоисточников / The dissertation is devoted to the research of the legal and social status of an Armenian medieval female having on the basis the facts and certifications of manuscript and epigraphic sources
Է.00.03 «Հնագիտություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Մ.Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Հ. Վարդանյան, Ա. Գ. Մանուչարյան ; Առաջատար կամակերպություն՝ ԵՊՀ հնագիտության և ազգագրության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History