Возможность применения бычьего перикарда с целью протезирования внепеченочных желчных протоков / Ցլի պերիկարդի կիրառման հնարավորությունը արտալյարդային լեղուղիների պրոթեզավորման նպատակով - Վարժապետյան, Արմեն Մարտիրոսի / Varzhapetyan Armen (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2010)
в последние годы продолжается рост заболеваемости желчнокаменной болезнью, соответственно, отмечено увеличение числа больных с обструктивно-стенозирующи осложнениями холедохолитиаза и неудовлетворительными результатами лечения повреждений и обструкций внепеченочных желчных протоков, которые сопровождаются развитием механической желтухи / Գիտական աշխատանքի նպատակն է հանդիսացել ցլի պերիկարդի կիրառման հնարավորության հետազոտությունը արտալյարդային լեղուղիների պրոթեզավորման նպատակով
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» և ԺԴ.00.02 «Մարդու անատոմիա, հյուսվածաբանություն, բջջաբանություն և սաղմնաբանություն» մասնագիտություններով բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Տ. Գ. Ավագյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Աղավելյան, Ա. Վ. Ազնաուրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Սուրբ Գրիգոր Լուսավորիչ» բժշկական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences