Գյուղատնտեսության ապահովագրության հիմնախնդիրները և դրանց լուծման ուղիները ՀՀ-ում - Հայրապետյան, Վահե Գևորգի / Hayapetyan Vahe (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ, 2009)
Աշխատանքի հիմնական նպատակն է զարգացած և անցումային փուլի երկրների փորձի հիման վրա հետազոտել և վերլուծել ՀՀ գյուղատնտեսության և ապահովագրական ոլորտների ներկա վիճակը, և դրանց առընթեր մշակել ՀՀ-ում գյուղատնտեսության ապահովագրության համակարգի ներդրման ու գիտականորեն հիմնավորված մոտեցումներ և մեխանիզմներ / Диссертационная работа посвящена анализу и изучению состояния сфер сельского хозяйства и страхования в РА на основе опыта развитых стран и стран с переходной экономикой, a также внедрению и разработке научно обоснованных подходов механизмов системы страхования сельского хозяйства в PA
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Բայադյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Բ. Բոստանջյան, Վ. Հ. Ավետիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics