Ավտոտրանսպորտի արտանետումների ազդեցությունը Երևան քաղաքի օդային ավազանի վրա - Այվազյան, Արմենակ Յուրիկի / Ayvazyan Armenak (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2007)
Շրջակա միջավայրի աղտոտվածության տեսանկյունից Երևան քաղաքը գտնվում էբավականաչափ անբարենպաստ վիճակում: Դրա գլխավոր պատճառներից մեկն ավտոտրանսպորտային միջոցների վնասակար արտանետումների մեծ ծավալն է: Բավական է նշել, որ Երևան քաղաքի շրջակա միջավայրի աղտոտումների ընդհանուր ծավալի մեջ ավտոտրանսպորտային միջոցների բաժինը կազմում է մոտ 85 %: էկոլոգիական այդպիսի վիճակը պարտադրում է լուրջ հետազոտություններ կատարել ավտոտրանսպորտային միջոցների կողմից վնասակար արտանետումների քանակը որոշելու, վերլուծելու և համապատասխան միջոցառումներ ձեռնարկելու համար / В работе рассматривается одна из важнейщих проблем города Еревана: организация движения автомобильного транспорта, с целью расчета и контролирования интенсивности дорожного движения и связанным с количества вредных выбросов. В виде исходных данных принят космический снимок города Еревана, обработаны соответствующая база данных и программное обеспечение, на основе которых составлена специализированная карта нагрузки транспортных течений города Еревана
ԻԴ.00.23. «Երկրաբնապահպանություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է ՀՀ ԳԱԱ էկոլոգանոոսֆերային հետազոտությունների կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Օ. Ա. Ջուհարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս.Պ. Դավթյան, Ա. Վ. Թադևոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science