Հայաստանի հասարակական-քաղաքական կյանքը հետպատերազմյան ժամանակաշրջանում (1945-1957թթ.) / - Վիրաբյան, Ամատունի Սասունիկի / Virabyan Amatuni (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2001)
Վերջին տարիներին հայ պատմագիտության մեջ թուլացել է ուշադրությունը Խորհրդային Հայաստանի պատմության հիմնախնդիրների ուսումնասիրության նկատմամբ / В диссертационной работе на основе новоявленных архивных документов партийных и советских органов, научной и мемуарной литературы, материалов периодической печати представляется и анализируется общественно-политическая жизнь Советской Армении, проблемы возврата Армянского вопроса в международную дипломатию, репатриации 1946-1948rr., углубления тоталитарной системы, политических репрессий, взаимоотношений церкви и государства, реформ, осуществленных в 1950-х годах
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամb պատմական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ռ. Սիմոնյան, Հ. Մ. Աբրահամյան, Հ. Մ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 56 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History