Տարեցների սոցիալ-հոգեբանական հարմարման գործընթացի գենդերային առանձնահատկությունները - Նադոյան, Աննա Ալբերտի / Nadoyan Anna (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
Հասարակության զարգացման արդի փուլում ընթացող սոցիալ-տնտեսական, քաղաքական գործընթացներն իրենց խորը հետքն են թողնում տարիքային բոլոր խմբերի, այդ թվում՝ տարեցների կյանքի, հոգեկան և ֆիզիկական առողջության վրա / Резкая перемена общественной жизни требует нового подхода к проблемам пожилых людей, что, прежде всего, предполагает глубокое изучение их индивидуально-психологических особенностей и задач, связанных с социально-психологической адаптацией
ԺԹ.00.03 «Սոցիալական հոգեբանություն, արտակարգ իրավիճակների հոգեբանություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Մ. Ավանեսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ռ. Գևորգյան, Ռ. Մ. Նաղդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology