Տրամաբանական խնդիրները որպես կրտսեր դպրոցականի մոտ էվրիստիկական գործունեության և մաթեմատիկական մտածողության զարգացման միջոց / Logical tasks as means for formation of heuristic activities and development of mathematical thinking with primary - Ավանեսյան, Լիդա Սերյոժայի / Avanesyan Lida (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2019)
Կրթության առաջնային նպատակներից մեկը սովորողների մտավոր զարգացումն է, որտեղ իր ուրույն տեղն ունի մաթեմատիկական կրթությունը, քանի որ մաթեմատիկայի ուսուցումը մարդու մտավոր զարգացման գործընթացում իր զգալի ներդրումն ունի / В процессе традиционного обучения основное внимание уделяется как можно более полной передаче готовой информации от педагога к ученикам точному воспроизведению ими полученных знаний / In the process of traditional education, the main focus is on the transfer of the most comprehensive information possible from the educator to students and exact reproduction/restatement of the knowledge they gained
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (մաթեմատիկա) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Հ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Ղազարյան, Ն. Ա. Սաֆարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Շիրակի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական համալսարան» հիմնադրամ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy; Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics