Адиабатические инварианты для дифференциальных уравнений и систем / Ադիաբատիկ ինվարիանտներ դիֆերենցիալ հավասարումների և համակարգերի համար / Adiabatic invariants for differential equations and systems - Տարոյան, Եղիազար Արսենի / Taroyan Eghiazar (Երևանի պետական համալսարան, 1998)
Начиная со второй половины прошлого столетия физике и математике изучается и широко используется замечательный класс приближенно сохраняющихся величин, называемых адиабатическими инвариантами / Ատենախոսությունը նվիրված է դիֆերենցիալ հավաարումների և համակարգերի համար ադիաբատիկ ինվարիանտների հայտնաբերմանը և նրանց պահպանման ճշգրտության գնահատմանը
Ա.01.02 «Դիֆերենցիալ հավասարումներ» մասնագիտությամբ Ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մաթեմատիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ռ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Հովհաննիսյան, Գ. Ս. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հաշվողական տեխնիկայի և ավտոմատացման լաբորատորիա ք. Դուբնա ; Սեղմագիր՝ 16 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics