Առևտրային բանկերի դրամական հոսքերի հաշվառման և վերահսկողության հիմնախնդիրները (ՀՀ բանկային համակարգի օրինակով) - Առուստամյան, Կարեն Վասիլի / Arustamyan Karen (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ, 2003)
Տնտեսական նոր, առավել ազատական հարաբերություններին անցումը պահանջում է բանկային քաղաքականության մշակման և իրականացման այնպիսի մոտեցումներ, որոնք, ելնելով շուկայական տնտեսավարման սկզբունքներից, կստեղծեն առևտրային բանկերի արդյունավետ գործունեության առավել բարենպաստ պայմաններ / Актуальность темы диссертационного исследования определяется необходимостью поиска форм адаптации армянской банковской системы к условиям рынка
Ը.00.05 «Հաշվապահական հաշվառում և վիճակագրություն» և Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտություններով տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա․ Զ․ Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ․ Մ․ Միրզոյան, Խ․ Զ․ Մութաֆյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics