Թույլ հոսքի խտություններով արտագալակտիկ ռադիոաղբյուրների ուսումնասիրություն հաճախականությունների 0.1-7.7 ԳՀց տիրույթում - Օհանյան, Գաբրիել Արտաշեսի / Ohanyan Gabriel (ՀՀ ԳԱԱ Բյուրականի աստղադիտարան, 1997)
Գալակտիկաների կորիզների ակտիվության ուսումնասիրությունը ժամանակակից աստղաֆիզիկայի հրատապ խնդիրներից է, իսկ ռադիռաստղագիտական մեթոդների կիրառումը՝ այդ խնդրի լուծման եղանակներից մեկը / В настоящей дисертационной работе приводится обсуждение результатов наблюдений более чем 300 сравнительно слабых радиоисточриков выбранных из списков Ути (Индия), a так же результатов, полученных методом сопоставления радиоисточников каталогов Техаса, Аресибо и Грин Бенка
Ա.03.02 «Աստղաֆիզիկա, ռադիոաստղագիտություն» մասնագիտությամբ, ֆիզիկա - մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Բյուրական-1997 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Բյուրականի աստղադիտարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ռ. Պետրոսյան ; Պաշտոնական գրախոսողներ՝ Վ. Հ. Մալումյան, Վ. Ա. Սանամյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարանի աստղաֆիզիկայի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 13 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics