Կրոնական կազմակերպությունների սահմանադրաիրավական կարգավիճակի հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում / The problems of constitutional legal condition of the religious organizations in the Republic of Armenia - Սայադյան, Վահե Հովիկի / Sayadyan Vahe (ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիա, 2015)
ՀՀ արդի սահմանադրական իրավունքի հիմնախնդիրների շարքում առանձնակի կարևորվում են կրոնական կազմակերպությունների սահմանադրաիրավական կարգավիճակին վերաբերող հիմնահարցերը / Всестороннее изучение конституционно-правового положения религиозных организаций актуально, так как сегодня, в XXI веке, тенденции быстрого развития гражданского общества требуют правовое обоснование при наличии возникающих различных проблем, в том числе, проблем связанных со свободой совести и вероисповедания, гарантий их реализации / A comprehensive study of constitutional legal status of the religious organizations is actual, since today, in the twenty-first century the trends of quick development of civil society require legal justification when encountering various problems, including freedom of conscience and religion, their guaranties and implementation
ԺԲ.00.02 «Հանրային իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիայի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Վ. Ստեփանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Գ. Վաղարշյան, Վ. Վ. Ռաֆայելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ սահմանադրական իրավունքի կենտրոն ; Ատենախոսություն՝ 146 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law