Морфофункциональное исследование паллидонигральной проекции на модели болезни Паркинсона в условиях протекции ядами naja oxiana, montivipera raddei и галармином / Պարկինսոնի հիվանդության մոդելում պալիդոնիգրալ պրոեկցիայի մորֆոֆունկցիոնալ հետազոտությունը՝ naja oxiana, montivipera raddei թույներով և գալարմինով պրոտեկցիայի պայմաններում / Morphofunctional study of pallidonigral projection in a model of Parkinson's disease under protection with naja oxiana, montivipera raddei venoms and galarmine - Կարապետյան, Քրիստինե Վանիկի / Karapetyan Kristine (ՀՀ ԳԱԱ Լ. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտ, 2021)
Болезнь Паркинсона - неуклонно прогрессирующее нейродегенеративное заболевание, связанное с поражением преимущественно нигростриарных нейронов и нарушением функции базальных ганглиев, проявляющееся как моторными, так немоторными симптомами / Պարկինսոնի հիվանդության մոդելում, դժգույն գնդի բարձր հաճախականային խթանման պայմաններում, էլեկտրաֆիզիոլոգիական մեթոդի կիրառմամբ, իրականացվել է սև նյութի կոմպակտ հատվածի մեկական նյարդաբջիջների իմպուլսային ակտիվության դրդիչ և արգելակիչ ազդեցությունների հարաբերական արտահայտվածության աստիճանի վերլուծություն / Using electrophysiological studies, an analysis of the relative expression of depressor and excitatory effects of an impulse activity of single substantia nigra pars compacta neurons during high-frequency stimulation of globus pallidus was carried out in a Parkinson's disease model
Գ.00.09 «Մարդու և կենդանիների ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Լ. Օրբելու անվան Ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Հ. Դանիելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Շ. Սարգսյան, Ա. Վ. Ոսկանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology