Исследование взаимодействия гиперицина и подофиллотоксинов с ДНК методом молекулярной динамики / ԴՆԹ-Ի հետ հիպերիցինի և պոդոֆիլոտոքսինների փոխազդեցության ուսումնասիրությունը մոլեկուլային դինամիկայի մեթոդի օգնությամբ / The investigation of hypericin and podophyllotoxins interaction with dna by the method of molecular dynamics - Հունանյան, Լեռնիկ Սուրիկի / Hunanyan Lernik (Երևանի պետական համալսարան, 2014)
С развитием химической индустрии нашу жизнь все интенсивнее вторгаются антропогенные ксенобиотики: лекарства, пестициды, гербициды, красители, консерванты, пищевые добавки, косметические средства и др / Ներկայումս դեղագործական ընկերությունները նոր դեղամիջոցների ստեղծման և փորձարկման վրա ծախսում են ավելի քան տաս տարի և տասնյակ միլիոնավոր դոլարներ / Currently, pharmaceutical companies spend more than ten years and tens of millions of dollars to create and test new drugs
Գ.00.02 «Կենսաֆիզիկա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ռ. Վարդապետյան ; Պաշտոնական ընդիմախոսներ՝ Պ. Հ. Վարդևանյան, Ա. Հ. Պողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology