Արևմտահայ նորավեպը (1880-1910-ական թվականներ. ժանրի պատմություն և տեսություն) - Հակոբյան, Գրիգոր Ջանիբեկի / Hakobyan Grigor (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 1996)
Նորավեպի ժանրը 1880-1910-ական թվականների արևմտահայ գրականության համապատկերում ունեցավ հանգրվանային դրսևորումներ, այն ըստ էության գրական կյանքի, գեղարվեստական ընթացի հիմնական արտահայտություններից էր, գրեթե քառասնամյա ժամանակաշրջանի ստեղծաբանական «ժամանակային ձևը» / Западноармяская новелла, как жанр в истории новой армянской литературы 1880-1910-х годов получила наиболее яркое воплощение, ознаменовав целую эпоху в развитии армянской художественной прозы
Ժ.01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1996 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Կիրակոսյան, Կ. Լ. Դալլաքյան, Ա. Ս. Շարուրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies