Оптическая когерентная томография в оценке течения миопической болезни / Օպտիկական կոհերենտ տոմոգրաֆիան միոպիկ հիվանդության ընթացքի գնահատման հարցում / Optical coherence tomography in the cours of evaluation of myopic disease - Գևորգյան, Թամարա Ռուբենի / Gevorgyan Tamara (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2018)
Близорукость (миопия) является наиболее распространённой патологией органа зрения (Аветисов Э.С. 1988, 1990). Осложнённое течение заболевания-миопическая болезнь-ведущая причина инвалидности по зрению (Либман E.C.. 2000, 2001; Cook С. Foster Р., 2012; French А., Ashby R.S., 2013) / Ընդունված համընդհանուր ակնաբուժական հետազոտական մեթոդների և օպտիկական կոհերենտ տոմոգրաֆիայի համատեղ օգտագործման արդյունքում վերլուծվել են 7-15 տարեկան 128 անձանց ՝ 25 ակնաբուժության առումով առողջ երեխաների և դեռահասների, ինչպես նաև 103 կարճատեսության տարբեր աստիճաններով երեխաների ցանցենի-անոթային համակարգի կենտրոնական հատվածը / In the result of common accepted methods of ophthalmological investigation and joint optical coherent tomography central part of retina-uveal system analyzed in 128 children at the age of 7 to 15 years old among which 25 healthy children and teenagers, as well as, 103 children at different degrees of short-sightedness
ԺԴ.00.19 «Աչքի հիվանդություններ» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Շաքարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ռ. Գաբրիելյան, Ա. Վ. Հովակիմյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Քանաքեռ-Զեյթուն» ԲԿ ՓԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 117 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences