Աշխարհագրական-հայրենագիտական նյութը հայ գրական երկերում (աշխարհագրական օբյեկտների գեղարվեստական ընկալումը) - Ալեքսանյան, Կամո Բորիսի / Aleksanyan Kamo (Երևանի պետական համալսարան, 2004)
Աշխարհագրություն-գրականություն շղթան միջգիտական կապերի բացահայտման առումով կարևորվում Է այնքանով, որ գեղարվեստական գրականությունը հանդես է գալիս որպես ռեգիոնալ աշխարհագրության յուրատեսակ աղբյուր / Связь между географией и художественной литературой с точки зрения междисциплинарных связей важна тем, что художественная литература выстyпает как своеобразный, нетрадиционный источник для региональной географии
ԻԴ.00.19 «Ֆիզիկական աշխարհագրություն և կենսաաշխարհագրություն, հողերի աշխարհագրություն և լանդշաֆտների երկրաքիմիա» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Խ. Ե. Նազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ռ. Ավագյան, Ս. Պ. Մուրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science