Анализ возможностей оптического управления тонкопленочных высокотемпературных сверхпроводящих приборов и схем / Բարակ-թաղանթային բարձրջերմաստիճանային գերհաղորդիչ սարքերի և սխեմաների օպտիկական ղեկավարման հնարավորությունների վերլուծությունը - Սարգսյան, Արսեն Վահանի / Sargsyan Arsen (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2002)
Открытие высокотемпературной сверхпроводимости (ВТСП) в 1986r. инициировало огромное количество разнообразных исследований как фундаментального, так и прикладного характера / Ատենախոսությունը նվիրված է օպտիկական ճառագայթման ոչ բոլոմետրիկ կլանման դեպքում բարձրջերմաստիճանային գերհաղորդիչ (ԲՋԳՀ) թաղանթների հիման վրա օպտիկապես ղեկավարվող ԳԲՀ սարքերի և սխեմաների ստեղծման հնարավորության վերլուծությանը
Ե.27.01 «Պինդմարմնային էլեկտրոնիկա, միկրոէլեկտրոնիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Մ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ե. Առուստամյան, Ա. Գ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԳՀԻ «Կոմետա» ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology