Եղիշե Չարենցը և 20-րդ դարասկզբի համաշխարհային գրական զարգացումները / Yeghishe Charents and the development of world poetry at the beginning of the 20 century - Սուքիասյան, Նարեկ Գագիկի / Sukiasyan Narek (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2023)
Սույն ատենախոսությունը նվիրված է «Եղիշե Չարենցը և 20-րդ դարասկզբի համաշխարհային գրական զարգացումները» թեմայի ուսումնասիրությանը / Тема диссертации посвящена изучению одной из важнейших проблем современного литературоведения "Егише Чаренц и развитие мировой литературы XX века'' / The theme is devoted to the study of one of the most important problems of modern literary studies: "Yeghishe Charents and the developments of world literature of the 20th century"
Ժ.01.02 «Նորագույն շրջանի հայ գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Իսահակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Մուսայելյան, Ա. Ա. Ավանեսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies