Սրտի ռիթմի փոփոխականության ուսումնասիրումը նախասրտերի շողացման տարբեր կլինիկական ձևերի ժամանակ / The evaluation of heart rate variability in different clinical forms of atrial fibrillation - Մակարյան, Յուրի Սուրիկի / Makaryan Yuri (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2015)
Նախասրտերի շողացումը լայն տարածում ունեցող սրտային առիթմիա է, որի հանդիպման հաճախականությունն ընդհանուր պոպուլյացիայում կազմում է 1-2%: Այն իջեցնում է հիվանդների կյանքի որակը, վատթարացնում է հիմնական հիվանդության ընթացքը, ուղեկցվում է բարդություններով / Фибрилляция предсердий - часто встречающаяся аритмия, распространенность которой в общей популяции составляет 1-2%. Предполагается, что развитии фибрилляции предсердий определенную роль имеет также вегетативная нервная система, точнее, нарушение динамического равновесия между симпатическими и парасимпатическими влияниями вегетативной нервной системы / Atrial fibrillation-a frequent arrhythmia, which prevalence in the general population is 1-2%. It is assumed that the autonomic nervous system has the role in the development of atrial fibrillation, more specifically, a deviation of dynamic balance between the sympathetic and parasympathetic influences of the autonomic nervous system
ԺԴ.00.04 «Սրտաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Վ. Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Լ. Չիլինգարյան, Մ. Ֆ. Դրամբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Կուրորտաբանության և ֆիզիկական բժշկության ԳՀԻ ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences