Զաքարիա Քանաքեռցու կյանքը և պատմագրական ժառանգությունը / The life and historiographic legacy of Zakaria Kanakertsy - Վիրաբյան, Արմեն Սպարտակի / Virabyan Armen (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2012)
Միջնադարյան հայ պատմագրական ժառանգության համապարփակ ուսումնասիրությունը մեր պատմագիտության կարևորագույն հիմնախնդիրներից է / Настоящее исследование посвящено проблемам жизни и историографического наследия одного из последних заслуженных деятелей армянской историографии позднего средневековья, Закария Канакерци / The present study is dedicated to the problems of life and historiographic legacy of one of the last honored personalities of the late medieval Armenian historiography, Zakaria Kanakertsy
Է.00.05 «Պատմագրություն, աղբյուրագիտություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ի. Շահնազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ա. Մաթևոսյան, Պ. Հ. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History