Ոսկու նանոմասնիկների հիման վրա հոմոգեն իմունաանալիզի նոր մոտեցումներ / New approaches to homogeneous immunoassay based on gold nanoparticles - Երիցյան, Հերմինե Էդիկի / Yeritsyan Hermine (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2012)
Աշխատանքի նպատակն էր մշակել սֆերիկ ոսկու նանոմասնիկների հիման վրա օպտիմալացված իմունաանալիզ տարբեր տիպի կենսամոլեկուլներ հայտնաբերելու համար, ինչպես նաև ցույց տալ ոսկու նանոմասնիկների հիման վրա հոմոգեն իմունաանալիզի կիրառելիությունը լաբորատոր դիագնոստիկայում՝ ախտորոշելով որոշ հիվանդություններ / Оптические свойства наночастиц коллоидного золота определяются явлением так называемого поверхностного плазмонового резонанса, который меняется, в частности, в зависимости от размеров частиц / The optical properties of colloidal gold nanoparticles are determined by the so called surface plasmon resonance phenomenon, which alters in dependence of the particles' size
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Կ. Գասպարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Մարդանյան, Ա. Ա. Համբարձումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology