Հայ սահմանադրական ռամկավար կուսակցություն (1908-1921 թթ.) - Սարգսյան, Սուրեն Թարխանի / Sargsyan Suren (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2002)
Ատենախոսության նպատակն է Հայ սահմանադրական ռամկավար կուսակցության (ՀՍՌԿ) պատմության լուսաբանումը, որը մեր պատմագիտության կողմից երբևէ չի դարձել առանձին ուսումնասիրության առարկա / Диссертация посвящена истории Армянской конституционной демократической партии (АКДП), которая почти не освещена в армянской историографии
է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ս. Համբարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Հակոբյան, Կ. Լ. Դալլաքյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History