Медико-социальные аспекты формирования здоровья молодежи (на примере старшеклассников и студентов медицинских колледжей и вузов г. Еревана / Երիտասարդության առողջության ձևավորման բժշկա-սոցիալական ասպեկտները (Երևան ք. բարձր դասարանցիների բժշկական քոլեջների ու բուհերի ուսանողների օրինակով) - Իկիլիկյան, Հրաչյա Արաիկի / Ikilikyan Hrachya (ՀՀ ԱՆ Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2007)
Важнейшей задачей социальной политики на современном этапе является создание у всех граждан, и особенно подрастающего поколения, духовной потребности в здоровье как непреходящей ценности, необходимой основы реализации своего предназначения, гарантии совершенного генофонда нации / Աշխատանքն ուղղված է երիտասարդ տարիքի (15-24 տարեկան) անձանց շրջանում ժողովրդագրական միտումների, սոցիալական բարեկեցության՝ որպես առողջության բաղադրիչ, հիվանդացության, կյանքի որակի և առողջապահպան վարքագծի ուսումնասիրմանը բժշաահիզի կրթության ծրագրերի մշակման նպատակով
ԺԴ.00.17 «Հանրային առողջություն և առողջապահության կազմակերպում» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է ՀՀ ԱՆ Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտի գիտական նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Թ. Ս. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յ. Ս. Թունյան, Մ. Զ. Նարիմանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences