20-րդ դարի 70-80-ական թվականների հայ արձակը (հոգեբանության բացահայտման միջոցներ) - Թումանյան, Սուսաննա Միսակի / Tumanyan Susanna (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2002)
«20-րդ դարի 70-80-ական թվականների հայ արձակը (հոգեբանության բացահայտման միջոցներ)» խորագրով ատենախոսության նպատակն է քննական մեկնությամբ ներկայացնել արձակում հերոսների ներաշխարհի տարրալուծման և արտահայտչամիջոցների ընտրության բազմազանությունը, ինչպես նաև «հին» միջոցների նոր հնարավորությունների դրևորման խնդիրները / 60-е годы привнесли в литературу мыслящего, самобытного, обладающего собственным мировидением нового героя, который опровергал навязанные оковы ограниченного пространства и существующие до этого профессиональные стереотипы и штампы
Ժ.01.02 «Նորագույն շրջանի հայ գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ա. Եղիազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ե. Ալեքսանյան, Պ. Դեմիրճյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies