Ազգային արժույթի փոխարժեքի ազդեցությունը ՀՀ մակրոտնտեսական ցուցանիշների վրա / The influence of the national currency exchange rate on macroeconomic indicators of the Republic of Armenia - Համբարձումյան, Էրիկ Վլադիկի / Hambardzumyan Erik (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2011)
Ազգային արժույթը հանդիսանում էյուրաքանչյուր երկրի ազգային արժութային համակարգի գլխավոր տարրը: Այն մի կողմից դիտվում է որպես նպատակային և որակական կողմնորոշիչ տնտեսական քաղաքականության իրականացման մեջ, իսկ մյուս կողմից հանդիսանում է մակրոտնտեսական քաղաքականության իրականացման և տնտեսության առողջ գործունեության ու երկրի միջազգային մրցունակության ապահովման կարևորագույն գործիք / Диссертация посвящена проблемам оценок влияния курса национальной валюты на макроэкономические показатели и выявлению особенностей механизмов их взаимовлияния в Республике Армения / The thesis is devoted to the problems of evaluation of the influence of national currency on macroeconomic indicators of the Republic of Armenia, revelation of their interaction mechanisms and manifestation peculiarities in the Republic of Armenia
Ը.00.06 «Համաշխարհային տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ս. Աղաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Մ. Սանդոյան, Գ. Ա. Մաչանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics