Հիդրոգեներատորի օդային բացակի ոչ սիմետրիկության ազդեցությունը հարմոնիկների կազմի վրա - Գևորգյան, Գրիգոր Գուրգենի / Gevorgyan Grigor (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2009)
Ատենախոսության նպատակն է մշակել հիդրոգեներատորի ռոտորի բևեռի նոր կառուցվածք, կատարել այդ կառուցվածքի հետազոտություն ոչ սիմետրիկ օդային բացակի առկայության դեպքում, մշակել նոր բևեռի հաշվարկի և նախագծման մեթոդները, որոնք կնպաստեն հիդրոգեներատորի ռոտորի պատրաստման և հավաքման աշխատատարության կրճատմանը, թափոնների քանակի նվազմանը և շահագործման գործընթացում որակական ցուցանիշի՝ բարորակության մեծացմանը / Разработанная конструкция полюса pomopa гидрогенератора позволяет снизить трудоемкость его изготовления, упростить процесс ремонта полюсов, что повышает качественные показатели гидрогенераторов по сравнению с традиционной конструкцией
Ե.09.01 «էլեկտրամեխանիկա և էլեկտրական ապարատներ, էլեկտրամեխանիկական համակարգեր, դրանց կառավարումը և կարգավորումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ է. Վ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Վ. Բերբերյան ; Վ․ Ն․ Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «ՆԻԻ էլեկտրոմաշ» ԳԱՁ ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology