Исследования миграции тяжелых металлов в геосистемах города Еревана / Ծանր մետաղների միգրացիայի հետազոտությունները երևան քաղաքի գեոհամակարգերում - Ավետիսյան, Մարիետա Համլետի / Avetisyan Marieta (Երևանի պետական համալսարան, 2009)
В настоящее время угроза загрязнения городских экосистем достаточно хорошо осознана, и во многих городах мира и в нашей республике организован мониторинг окружающей среды / Ատենախոսությունում առաջին անգամ համալիր կերպով ուսումնասիրվել է գեոհամակարգերի երկրաբնապահպանական իրավիճակը պայմանավորված մթնոլորտային տեղումներ-հող-ինֆիլտրացիո ջրեր-բույս համակարգում ծանր մետաղների (ԾՄ) միգրացիայով
ԻԴ.00.23 «Երկրաբնապահպանություն» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ էկոլոգանոոսֆերային հետազոտությունների կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Հ. Ռևազյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ս.Դանիելյան, Կ. Մ. Մուրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարանի կենսաբանության ֆակուլտետի «Էկոլոգիայի և բնության պահպանության» ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science