Տեղական ինքնակառավարման մարմինները Հայաստանի Հանրապետությունում (1918-1920 թթ.) / The local self-government bodies in the RA (1918-1920) - Ասատրյան, Աննա Էդիսոնի / Asatryan Anna (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2014)
Հայաստանի առաջին Հանրապետության տեղական ինքնակառավարման մարմինների (ՏԻՄ-երի) պատմության ուսումնասիրումը կարևոր գիտական և արդիական նշանակություն ունի ոչ միայն Առաջին հանրապետության պետական համակարգի պատմության ամբողջացման համար, այլև նրա կուտակած փորձն ու դասերը կարող են օգտակար լինել ներկայիս Հայաստանի երրորդ Հանրապետության տեղական ինքնակառավարման համակարգի հաստատման, ժողովրդավարական ինստիտուտների հետագա զարգացման տեսակետից / Изучение истории органов местного самоуправления первой Республики Армении имеет важное и актуальное значение не только в установлении целостности истории первой республики, но его опыт может быть полезным с точки зрения развития системы местного самоуправления третьей республики Армении. данной диссертации представлены формирование и деятельность органов местного самоуправления в первой Республике Армении / The study of the history of the local SGB-ies in the first Republic of Armenia has an important scientific and contemporary meaning not only to complete the history of the First republic, but, also, the experience it had, can be useful for the development of the SG system of the Third republic is presented in the following thesis
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Մ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Գ. Թունյան, Կ. Վ. Ալեքսանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային արխիվ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History