Պարտատոմսերի շրջանառության իրավական կարգավորումը Հայաստանի Հանրապետությունում / The legal regulation of bonds' circulation in the Republic of Armenia - Գրիգորյան, Ռաֆիկ Գրիշայի / Grigoryan Rafik (Երևանի պետական համալսարան, 2016)
Արժեթղթերի շուկան տնտեսության մեջ հանդիսանում է ամենադինամիկ զարգացող շուկաներից մեկը, որի մեջ իրենց ուրույն դերն ունեն պարտատոմսերը: Պարտատոմսերը ճկուն ֆինանսական գործիքներ են, որոնց միջոցով լրացվում են պետությունների և տեղակ ան ինքնակառավարման մարմինների բյուջեների դեֆիցիտը, մասնավոր իրավաբանակ անձինք ներգրավում են ներդրումներ / Рынок ценных бумаг является одним из наиболее быстроразвивающихся рынков в экономике, где свою существенную роль имеют облигации. последние годы в Армении замечается значительный рост рынка облигаций / Securites market is one of the fastest growing parts of the economy, inside which bonds market has its essential role. Bonds market has been growing in Armenia in recent years. The volume of tradable bonds in exchange market in 2015 was four times larger compared to 2010
ԺԲ.00.03 «Մասնավոր իրավունք՝ քաղաքացիական, առևտրային (կոմերցիոն), միջազգային մասնավոր, ընտանեկան, աշխատանքային, սոցիալական ապահովության իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Դ. Ավետիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ա. Մ. Հայկյանց, Գ. Հ. Բեքմեզյան ; Ատենախոսություն՝ 240 էջ, սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law