Ատրիումային տիպի բնակելի կառուցվածքների ձևավորման սկզբունքները Հայաստանի Հանրապետության պայմաններում / Principles of formation of atrium-type residential buildings in the conditions of RA - Մհերյան, Ցոլակ Դավթի / Mheryan Tsolak (ՀՀ ԿԳՆ Ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան, 2019)
Քաղաքային խոշոր կազմավորումների զարգացման ժամանակակից ռազմավարությունն ուղղված է տարածքային և էներգետիկ ռեսուրսների օգտագործման շահավետության բարձրացմանը, ուստի քաղաքային տարածքի ռացիոնալ կառուցապատման և էներգիայի սպառման խնդիրները դառնում են առաջնահերթ / Современная стратегия развития крупных городских образований направлена на повышение экономичности использования территориальных и энергетических ресурсов / Սp-to-date strategy for the development of major city compositions focuses on improving the efficiency of the utilization of territorial and energy resources
ԺԸ.00.01 «Ճարտարապետություն և ճարտարապետական դիզայն» մասնագիտությամբ ճարտարապետության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Թ. Ծ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ռ. Ազատյան, Ն. Գ. Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Երևաննախագիծ» ՓԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 125 էջ, սեղմագիր` 26 էջ։
Keywords: Ճարտարապետություն / Architecture