Կիսահաղորդչային նանոկառուցվածքների օպտիկական բնութագրերի ուսումնասիրություն էլեկտրոն-ֆոնոն փոխազդեցության հաշվառմամբ / Electron-phonon interaction effects on the optical characteristics of semiconductor nanostructures - Ղուկասյան, Տիգրան Կարենի / Ghukasyan Tigran (Երևանի պետական համալսարան, 2022)
Վերջին մի քանի տասնամյակում գրանցված գիտատեխնիկական առաջընթացի մասին խոսելիս անհնար է յուրահատուկ կերպով չշեշտել դրանում նանոֆիզիկայի վիթխարի ներդրման դերը: Ժամանակակից նանոֆիզիկայի և մասնավորապես կիսահաղորդչային նանոէլեկտրոնիկայի գլխավոր խնդիրը նանոչափային կիսահաղորդչային կառուցվածքների և դրանց հենքի վրա գործող սարքերի ստեղծումն ու բազմակողմանի հետազոտումն է / Диссертация посвящена теоретическому исследованию влияния электрон-фононного взаимодействия на оптические характеристики электронных состояний в полупроводниковых наноструктурах / The dissertation is devoted to the theoretical studies of the influences of electron-phonon interactions on optical characteristics of electron states in semiconductor nanostructures
Ա.04.07 «Կոնդենսացված վիճակի ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2022 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Լ. Վարդանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Բադալյան, Ս. Վ. Մելքոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics