Организация лечебно-профилактической помощи населению высокогорных сельских районов в современных условиях / Բարձր լեռնային գյուղական շրջաններում բժշկականխարգելիչ օգնության կազմակերպումը արդի պայմաներում - Թորոյան, Ալեքսան Ալյոշի / Toroyan Aleksan (ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2007)
В условиях реформирования реструктуризации системы здравоохранения Грузии, осуществляемых на фоне преобразований общественно-экономических отношений, сопровождающихся кризисными явлениями во всех сферах жизнедеятельности общества, основной целью концепции развития здравоохранения является сохранение и улучшение здоровья людей, a также сокращение прямых и косвенных потерь общества за счет снижения заболеваемости и смертности населения / Արդի պայմաններում կարևորագույն խնդիր է հանդիսանում առողջապահության և բժշկականխարգելիչ միջոցառումների կազմակերպումը բարձր լեռնային գյուղական շրջաններում, ինչպիսին հանդիսանում է Վրաստանի Հանրապետության Սամցխե-Ջավախեթի տարածաշրջանի Ախալքալաքի շրջանը
ԺԴ.00.17 «Հանրային առողջություն և առողջապահության կազմակերպում» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատված Է Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտի գիտական խորհրդի նիստւմ ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Հ. Դումանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Տեր-Գրիգորյան, Ս. Ս. Ամիրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences