Սակավաշարժության պայմաններում տարեց առնետների հիպոկամպալ վարքային, բջջաֆունկցիոնալ տեղաշարժերի առանձնահատկությունները / Changes of Hipocampal behavioral and cellular functional Specifities in aged rats conditioned by hypokinesia - Սաֆարյան, Կարեն Սերյոժայի / Safaryan Karen (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2009)
Շարժողական ակտիվության սահմանափակումը սակավաշարժությունը (UՇ), արտադրության մեքենայացման, ինֆորմացիայի հասանելիության տեղայնացման և զարգացած տրանսպորտային ենթակառուցվածքների շնորհիվ ամանակակից մարդու կյանքի հատանմուշներից մեկն է դարձել, վերաճելով լրջագույն ռիսկի գործոնի / Цель настоящего исследования - определение влияния ограничения двигательной активности на гиппокамп-зависимое пространственное обучение и память / The purpose of present study was to investigate the complex of hippocampdependent behavioral changes caused by repeated hypokinesia
ԺԴ.00.10 «Ախտաբանական և նորմալ ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ա. Նավասարդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Ենգիբարյան, Ջ. Ս. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի «Ախտաբանական ֆիզիոլոգիա և ախտաբանական անատոմիա»-ի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences