Ալեքսանդր Խատիսյան (կյանքն ու գործունեությունը) - Միրզոյան, Սոնյա Սուրենի / Mirzoyan Sonya (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2001)
Ատենախոսությունը նվիրված է 20-րդ դարի առաջին տասնամյակներում հայ ժողովրդի պատմության մեջ աչքի ընկնող դեր խաղացած հասարակական-քաղաքական ու պետական գործիչ Ալեքսանդր Հովհաննեսի Խատիսյանի կյանքի և գործունեության լուսաբանմանն ու գնահատմանը / Диссертационная работа посвящена жизни и деятельности видного общественно-политического и дипломатического деятеля начала 20 века Александра Ивановича Хатисяна
է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Ա. Մուրադյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ն. Ղազախեցյան, Յ. Լ. Հովսեփյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարանի Հայոց պատմության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History