Իրանա - ամերիկյան հարաբերությունները 1942 - 1960 թվականներին / Iran-American relations 1942-1960 - Իսկանդարյան, Գոհար Մանվելի / Iskandaryan Gohar (ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ, 2003)
Իրանա-ամերիկյան հարաբերությունները 1942-1960թթ. ունի ոչ միայն կարևոր գիտական, այլև քաղաքական և գործնական նշանակություն / Диссертационная работа посвящена изучению ирано-американских отношений в период с 1942r. по 1960r. и факторам, влияющим на их дальнейшее развитие
Է.00.02 «Ընդհանուր պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ա. Բայբուրդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Դիլոյան, Ա. Գ. Ստամբոլցյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History