Զանգվածային լրատվության միջոցների լեզուն և ոճը (ըստ լրագրերի և հեռուստառադիոհաղորդումների) - Շալունց, Ռիմա Նիկոլայի / Shalunc Rima (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 1994)
Թեև վերջին տասնամյակներում հայ լեզվաբանական գրականությունը հարստացել է ոճաբանության, նրա առանձին խնդիրներին նվիրված մի շարք աշխատանքներով, մենագրական ուսումնասիրություններով, սակայն զանգվածային լրատվության միջոցների՝ մամուլի, հեռուստառադիոհաղորդումների լեզվի և ոճի ուսումնասիրությունը, ցավոք,դուրս է մնացել լեզվաբանների ուշադրությունից / Материал для докторской диссертации "Язык и стиль средств массовой информации" почеркнут из газет "Советакан Айастан" (ныне Айастан"), "Ерекоян Ереван" в "Авангард" (1979-1990 rr.), из передач на общественно-политические темы (в частности "Вестник" "Новости") Государственного Комитета (ныне Управление) по радиовещанию и телевидению (1984-1990 rr.)
10.02.02 «Հայոց լեզու» բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Աշխատանքը կատարվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդղիմախոսներ՝ Ա. Մ. Սուքիասյան, Հ. Մ. Ամալյան, Տ. Մ. Ավետիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 39 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics