Երևանի թանգարանների ինտերիերի դիզայնը / The interior design of Yerevan museums - Աճառյան, Անի Հրաչյայի / Acharyan Ani (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2017)
Թանգարանային ինտերիերի դիզայնը միջավայրի ներդաշնակ, ազդեցիկ և ֆունկցիոնալ գեղարվեստական հորինվածքի նախագծումն է / Научной целью данной диссертации является искусствоведческое исследование дизайна интерьера музеев Еревана / The scientific objective of current thesis is the observation of design of Yerevan museums as a relatively new aspect of fine arts
ԺԷ․00․03 «Կերպարվեստ, դեկորատիվ և կիրառական արվեստ, դիզայն» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի գեղարվեստի պետական ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Դ․ Գ․ Քերթմենջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ․ Հ․ Հակոբյան, Մ․ Վ․ Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ․ Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 186, սեղմագիր՝ 22 էջ:
Keywords: Արվեստագիտություն / Art