Разработка и исследование однофазных транзисторных стабилизированных инверторов синусоидального напряжения с улучшенными показателями / Լավացված ցուցանիշներով սինուսուդային լարման կայունացված տրանզիստորային միաֆազ ինվերտորների մշակումը և հետազոտումը - Մարգարյան, Վարազդատ Վարդգեսի / Margaryan Varazdat (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2010)
В настоящее время в области низких и средних мощностей широко применяются транзисторные инверторы, построенные на силовых транзисторах IGBT и MOSFET / Ատենախոսությունը նվիրված է սինուսոիդային ելքային լարմամբ և երկաստիճան լայնա-իմպուլսային մոդուլացմամբ միաֆազ կայունացված տրանզիստորային ինվերտորների մշակմանը և հետազոտմանը
Ե.09.01 «էլեկտրամեխանիկա և էլեկտրական ապարատներ, էլեկտրամեխանիկական համակարգեր, դրանց կառավարումը և կարգավորումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Վ. Բարեղամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ժ. Դ. Դավիդյան, Ա. Լ. Մայիլյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Վիասֆեր – Տեխնոպարկ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology