Приемы внедрения некоторых основных положений КСО в систему обучения русскому языку в неязыковом вузе (на материале спецтекстов по информатике) / Կոլեկտիվ ուսուցման միջոցների մի քանի հիմնադրույթների ներդրումը ոչ ռուսալեզու բուհերի ռուսաց լեզվի դասավանդման համակարգում (ինֆորմատիկա առարկայի հատուկ նյութերի հիման վրա) - Գրիգորյան, Վիոլետտա Հմայակի / Grigoryan Violetta (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2009)
Aктуальность исследования определяется реализацией идеи профессионально-ориентированного обучения русскому языку на факультете информатики на базе коллективных способов обучения в общей системе рациональной реконструкции учебного процесса / Ինֆորմատիկայի ֆակուլտետում ռուսաց լեզվի մասնագիտորեն կողմնորոշված ուսուցման իրականացումը ուսումնական պրոցեսի ռացիոնալ վերակառուցման ընդհանուր համակարգում կոլեկտիվ ուսուցման միջոցների հիման վրա պայմանավորել են ատենախոսության արդիականությունը
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (ռուսաց լեզու)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Մ. Եսաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Մադոյան, Լ. Գ. Բալասանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy