ՎերպատնեշայիՆ անցումն ու ֆոտոասոցիացիան բոզե-կոնդենաստներում / Above-barrier transmission and photoassociation in bose-condensates - Մանուկյան, Վահե Արարատի / Manukyan Vahe (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2018)
Աշխատանքը վերաբերում է լազերային դաշտերում քվանտային վերասերված գազերի ոչգծային դինամիկայի ուսումնասիրությանը: Հետազոտություններն իրականացված են Շրյոդինգերի հավասարման խորանարդային-ոչգծային ընդլայնման շրջանակներում (ոչգծայնությունը հետևանք է այն բանի, որ սկզբնապես գծային բազմամասնիկային խնդիրը նկարագրվում է միջին դաշտի մոտավորությամբ) և վերաբերում են բոզե-էյնշտեյնյան կոնդենսատներին, որոնց ֆիզիկան հանդիսանում է ժամանակակից ամենաարդիական հետազոտական ուղղություններից մեկը / Работа посвящена изучению нелинейной динамики квантовых вырожденных газов в лазерных полях. Исследования проводятся в рамках кубически-нелинейного обобщения уравнения Шредингера (нелинейность является следствием того, что линейная многочастичная задача описывается в приближении среднего поля) и относятся к бозе-эйнштейновским конденсатам, физика которых настоящее время является одним из самых перспективных исследовательских направлений / The thesis is devoted to the study of nonlinear dynamics of quantum degenerate gases in external laser fields
Ա.04.21 «Լազերային Ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Մ. Իշխանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ս. Հակոբյան, Վ. Մ. Ռեդկով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics