Մետաղների հալեցման կատարելագործված ինդուկցիոն էլեկտրատեղակայանքի մշակումը / The developm entofin proved m etalm elting induction electricalinstallation - Հարությունյան, Աննա Մարտինի / Harutyunyan Anna (Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2018)
Մետաղների տաքացման և հալեցման կրակնային եղանակների համեմատ էլեկտրական եղանակներն էական առավելություն ունեն՝ ըստ տնտեսական, տեխնոլոգիական և բնապահպանական բնութագրերի / Электрические способы нагрева и плавки металлов имеют значительные преимущества перед огневыми способами, т.к. при этом уменьшаются потери энергии, сокращаются отрицательные экологические воздействия на окружающую среду за счёт исключения выбросов продуктов сгорания органического топлива, снижаются перегревы, технологический процесс более управляем, может быть автоматизирован и пр / Compared with firem ethods of metal heating and mllting electrical methods has significantadvantages by their economical, technologicaland environm entalproperties
Ե.09.01 «Էլեկտրատեխնիկա, էլեկտրամեխանիկա, էլեկտրատեխնոլոգիաներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանում (ՀԱՊՀ) ; Գիտական ղեկավար՝ Ժ. Դ. Դավիդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Բ. Մ. Մամիկոնյան, Վ. Վ. Մարգարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Էներգետիկայի գիտահետազոտական ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 134 էջ, սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology