Անգլերենի հատկաբանությունների ուսուցման հիմնախնդիրն ավագ դպրոցում / The problem of teaching English idioms in high school - Դարաբյան, Մետաքսյա Ազատի / Darabyan Metaksya (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2012)
Հետազոտության նպատակը՝ բացահայտել հատկաբանությունների ուսուցման առանձնահատկություններն ավագ դպրոցում և մշակել դրանց ուսուցման մեթոդական համակարգ / Целью исследования является раскрытие особенностей обучения лексике английского языка в старшей школе и разработка методической системы обучения идиомам / Aim of this research is to reveal features of teaching idioms in high school and to develop a methodological system of teaching idioms
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (անգլերեն լեզու)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Կ. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Բ. Մ. Եսաջանյան, Կ. Մ. Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy