Սահմանադրական դատարանի սահմանադրաիրավական կարգավիճակը ՀՀ-ում - Ավագյան, Վարդան Ստեփանի / Avagyan Vardan (ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիա, 2009)
Խնդրի կարևորությունը պայմանավորված է այն հանգամանքով, որ ժամանակակից ժողովրդավարական ցանկացած երկրում Սահմանադրությունն ունի բարձրագույն իրավաբանական ուժ, և բոլոր օրենքներն ու մյուս նորմատիվ իրավական ակտերը պետք է կոնկրետացնեն Սահմանադրության համապատասխան դրույթները կամ, համենայն դեպս, չհակասեն Սահմանադրության պահանջներին / Выбор темы исследования обусловлен ее теоретической и практической актуальностью, связанной как с важностью задачи обеспечения верховенства Конституции в условиях правового государства, так и с проведением в 2005 году конституционных преобразовании
ԺԲ.00.02 «Հանրային իրավունք - սահմանադրական, վարչական, ֆինանսական, մունիցիպալ, բնապահպանական, եվրոպական իրավունք, պետական կառավարում» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիայի գիտական խորհրդու ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Վ. Ստեփանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Մ. Բադիրյան, Ա. Ս. Ղամբարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ սահմանադրական իրավունքի կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law