Բաժնետիրական ընկերություններում շահույթի բաշխման համակարգի կատարելագործումը - Մուրադյան, Վարուժան Արամայիսի / Muradyan Varuzhan (Երևանի պետական ժողովրդական տնտեսության ինստիտուտ, 1999)
Կառավարման կենտրոնացված համակարգից տնտեսական նոր, առավել ազատական հարաբերություններին անցման փուլում շատ երկրներ, այդ թվում նաև Հայաստանի Հանրապետությունը, սկսեցին ձևավորել շուկայական այնպիսի մեխանիզմներ, որոնք ստեղծում են նպաստավոր պայմաններ տնտեսական արդյունավետ գործունեության իրականացման համար: Ակնհայտ է, որ այդ գործընթացը պահանջում էր սեփականության տարբեր ձևերի առկայություն, ինչը հիմք հանդիսացավ հանրապետությունում ապապետականացման և սեփականաշնորհման համար / Настоящее исследование приобретает особую актуальность в связи с переходом нашей республики от плановой к рыночной экономике, от тоталитарной системы к демократическому государству, a также созданием и распростронением акционерных обществ
Ը.00.03 «ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման համար ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական ժողովրդական տնտեսության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ե. Խլղաթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Զ. Սարգսյան, Ա. Բ. Մալնազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ գյուղակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։